Protected by Copyscape Online Copyright Protection

İnternet Siteleri ve Alışveriş

Ayakkabı erkek ve bayanların en önemli aksesuarlarından biridir. Birçok bayanın ayakkabı tutkusu vardır. Her renk ve her desen ayakkabı modeli vardır. Ayakkabı aslında, birçok kıyafeti tamamlayan en önemli eşyalardan biridir. Babetler, klasik ayakkabılar, abiye ayakkabılar, spor ayakkabılar gibi birçok ayakkabı modeli bulunmaktadır. Kadınlar için ayakkabı bir tutku halini almıştır.

Ayakkabı modelleri arasında kadınlar için babet modelleri her sezon olduğu gibi bu sezonda da oldukça ön planda bulunmaktadır. Babetler rengarenk ve cıvıl cıvıl desenleri ile birlikte her tarz elbisenin altında oldukça şık durmaktadır. Babet modelleri arasında klasik olanları da spor olanları da mevcuttur.

Artık günümüzde birçok internet sitesinden ayakkabı siparişi verebilir ve kapıda ödeme ile de ayakkabı alabilirsiniz. Birçok mağazada da istediğiniz ve beğendiğiniz babetleri  satın alabilirsiniz. Fiyatlandırma konusu ayakkabılarda çok çeşitlidir.

20 TL ye de 100 Tl yede ayakkabı ve babet modeli vardır. Seçim tabiî ki kişilere kalmış bulunmaktadır. Babetlerin en çok tercih edilme nedeni oldukça rahat ve kolay yürüyebilinir olması bunlar sağlık açısından önemli kısımlar birde, tarz oluşturmaları açısından da önemli bir yer almaktadır. Trend modelleri de unutmamak gerekmektedir. Ayakkabıda trend her yıl kendini değiştirmekte ve her yıl gözde modeller ön planda olmaktadır.

Ayakkabı Modası ve Trendleri

Ayakkabı modası her yıl birbirinden çeşitli renk ve birbirinden çeşitli modeller ile özellikle bayanların vazgeçilmez tutkularından biri haline gelmiştir.

Ayakkabı seçimi; tutkuyu, aşkı, hayranlığı, zevki, zarafeti, şıklığı, rahatlığı yansıttığı gibi her yaşa, her tarza, her renge ve her kıyafete uygun ayakkabı bulmak da günümüz şartlarında çok kolay hale geldi.

Ayakkabı seçerken görsel olarak kişiyi cezp edişinden ziyade ayakkabıdan ne beklendiği de çok önemlidir.

Tüketiciler ayakkabı seçerken bazen rengine, bazen modeline bazen de kıyafet uyumuna göre karar verirken; uzmanlar ayak problemlerinin birçoğunun yanlış ayakkabı seçiminden kaynaklandığını ve bu konuda daha hassas olunması gerektiğini, ayakkabı alırken renk ve deseninden önce özellikle rahatlığın ön planda olması gerektiğini vurgulamaktadır.

Bilinçli ayakkabı seçimi bazı sağlık problemlerini engelleyebildiği gibi bazı ayak problemlerinin tedavisinde de büyük rol oynamaktadır. Bu yüzden ayak sağlığı için tüketicilerin ayaklarının şekline uygun ayakkabı almaları da önemli bir yer teşkil etmektedir.

Sivri burunlu, dar kalıba sahip, üstü basık, yüksek topuklu ayakkabıların da nasır ve ayak sağlığını bozacak birçok rahatsızlığa sebebiyet verdiği de belirtilmektedir.

Bu yüzden her gün aynı ayakkabıyı, aşırı yıpranmış ayakkabılarınızı kullanmamanız; ayakkabı seçerken ayaklarınızın şiş olmasının size büyük avantajı olacağı gibi ayakkabının ikisini de giyip yürüyerek test etmeniz gerekmektedir. Ayrıca ayakkabıyı giydiğinizde başparmağınız ile ayakkabının ucu arasında yarım santim boşluk olması da dikkat edilmesi gereken önemli konular arasında yer almaktadır.

Bağcıklı ayakkabılar kan dolaşımını engellemediği ve ayağı daha iyi kavradığı için daha çok tavsiye edilirken, kişi yaptığı etkinliğe göre ayakkabı seçmelidir. Örneğin koşarken günlük ayakkabılarınız yerine koşu ayakkabılarınızı tercih etmelisiniz.

Ortopedik ayakkabılar ise kişinin yorulmasını geciktirdiği gibi doğal malzemelerden üretilen ayakkabılar batık tırnak, mantar ve nasır oluşumunu engellemektedir.

Doğru ayakkabı ve sandaletler ise ayağa egzersiz yaptırmakla birlikte üreticiler gün geçtikçe ayak sağlığına daha uygun ayakkabı üretimine yönelmişlerdir. Örneğin bay ve bayan için özel üretilmiş manyetik ayakkabılar akik taşı ve manyetik akupunktur rahatlığını sağlayarak ağrı kesici özelliği ile son günlerin ilgi gören ayakkabıları arasında yer almaktadır.

Eğer sandalet kullanıyorsanız; güneşli havalarda mutlaka vücudunuz gibi ayaklarınıza da krem sürmeyi unutmayın.

Rahatına düşkün bayanlar babet, sandalet, düztaban veya dolgu topuk seçerken, birçok üretici firma platform topuk dâhil olmak üzere göz alıcı şıklığın yanında rahatlığın da garantisini vermektedir.

Bahar sezona yine damgasını vuracak babetler kendini aşarak bayanların vazgeçilmezi olacak. Mükemmel ötesi rahat kalıplar ile ayağınızdan çıkartmak istemeyeceğiniz keten görünümlü, çarpıcı renk tonları ve özel iç astarı sayesinde ister çoraplı ister çorapsız, ister şort veya eteklerinizle isterseniz elbiselerinizle rahatlıkla kullanabileceğiniz tasarımlar alışveriş merkezleri, vitrin ve internet sayfalarındaki yerini aldı.

Bahar coşkusunu platform topuk ile yaşamak isteyen birçok bayan ise yüzlerce hatta binlerce renk, desen, şekil ve tarzına uygun ayakkabı seçerken karar vermekte güçlük yaşamakta olup, evlerdeki ayakkabı dolapları yetersiz hale gelmiştir.

Toplam 9 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.
12345...Son »
© 2024 Ayakkabı Sitesi. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie